http-equiv='refresh'/>

6 Haziran 2012 Çarşamba

Valiz Hazırlayalım mı?

Gözümüzü yollarda bırakan 2012 yazının gelişiyle birlikte çocukla tatil konuları da konuşulmaya ve yazılmaya başlandı. Haziran ayında 2-3 günlük Çeşme tatili düşündüğümüzden, ben de kısa da olsa çocukla tatil için hazırlıklı mıyım diye sordum ve bir liste yapsam belki işim kolaylaşır diyerek bunu hazırlamaya karar verdim. Geçen sene yaptığım iyi gelmişti son bir gözden geçirmek için.

Süre kısa bile olsa, çocuk için alınacaklar bavulu şişirmeye yetiyor. Bavulu erkekler hazırlasa hacim olarak değişeceği kesin. Gerçekten gereksiz eşyalarla doldurup bazılarını hiç çıkartmadan geri getiriyoruz çoğu kez ama nasıl olsa araba taşıyor, sırtımda götürmüyorum ya düşüncesi aklımızın bir yerinde yerleşmiş olduğundan elimizi attığımız her eşya “ya lazım olursa” diye valizi boyluyor mutlaka.
Tatil hazırlıkları dahi insanın içini kıpır kıpır etmeye yetiyor. Çocukla yapılan tatil tanımı her ne kadar farklı olsa da değişikliğin hepimize iyi geleceği ümidiyle bir an önce bir yerlere gitmek istiyorum. Tuzlu tuzlu durmayı, plajdaki canlılığı, yüzmeyi çok özledim.

Çeşme tatili 3 gün süreceği için listem biraz kısa. Otelde kalacak olmamız da listeyi kısaltıyor. Havlu, çarşaf gibi şeylerden kurtulmuş oluyoruz en azından.



Bol bol kıyafet

Eda için bol kıyafet almakta fayda var. Tuvalet eğitimine başladık yavaştan. O yüzden altını kirletmeydi, terlemeydi derken çokça kıyafete ihtiyacımız olacaktır. Neyse ki mini mini hepsi :) Asıl benimkileri iyi seçmem ve hakkaten giyeceklerimi almam lazım.

Şapka ve güneş gözlüğü

Şapka takmamıza rağmen Eda’nın gözleri geçen yaz kıpkırmızı olmuştu güneşten. Güneş gözlüğü aldık bu yaz, umarım takar.

Güneş kremi

Geçen yıldan kalan kremimiz var ama malum, kullanma süreleri 1 yıl olduğu için onu atmak durumundayım. Yine Trukid bulabilirsem ondan almak istiyorum.

Sinek kovar

Chicco’nun çıkardığı sprey, roll-on veya krem şeklindeki sinek kovarlar işimi görecek gibi geliyor. Bir güneş kremi sür bir sprey sık, üstelik bunu 2 yaş sendromu içinde olan ve böyle şeylere hiç gelemeyen bir çocuğa yap, zor olacak farkındayım.

Mayo

Artık kızıma mayo almanın zamanı geldi. Little swimmers yeterli gelir aslında ama kız annesi olarak mayo giydirmeye hevesliyim azıcık. Daha ne kadar bekleyeceğim, bu yaz değil de ne zaman!

Havlu

Otelde lazım olmayacaksa bile deniz kenarında Eda’nın saçını kurulamak için gerekebilir.

İlaç

Umarım ihtiyaç olmaz ama ateş düşürücü gibi ilaçların bulunmasında fayda var. Medeniyetten uzak bir yerde olmayacak olsak da zamansız gerekmesi durumunda elimizin altında olmalı. Aman Allah korusun.

Simit

Eda’ya bir tane simit almıştık ama ilk tatilinde pes etti ve patladı gitti. Deniz yatağı, simit, kolluk gibi şeyler çocuklu tatilde olmazsa olmazlar.

Portatif tuvalet

Yollarda tuvalet molası vermek beni en çok korkutan şeylerden. Temiz lavabo bulmak çok zor. Biz bir şekilde idare ediyoruz da çocukla nasıl olacak? Dokunma dersin her yere dokunur, ellerini yıkamaya çalışırsın içine sinmez. Bunun için satılan portatif lazımlıklar varmış. Mothercare ve Joker’de satıldığını duymuştum.

Uyku arkadaşı

Bizimkinin uyku arkadaşı var ama öyle her gece aradığı, olmazsa olmaz bir oyuncak değil. Çoğunlukla Zulu veya Piglet oyuncağı kolunun altında uyuyor ama olmadığında da çok aramıyor. Hatta bazen daha uykuya geçmeden “anne al” diye bana uzatıyor. Eğer çocuğun uyku arkadaşı varsa ve onsuz uykuya dalamıyorsa tatil onun da hakkı olacaktır.

Bebek arabası

Plajda uyuma ihtimalimize karşı almamız gerekiyor. Normalde öğle saati odaya gidip dinlenmek en iyisi ama tatil kısa olunca yapılır mı bilmiyorum. Plajda uyumak istemezse ve gölgede tutamazsak mecburen odaya geçeceğiz.

Biberon

Sabah 6’da uyanıp süt isteme artık bizde bir alışkanlık haline geldi. Uykumun en tatlı yerinde süt ısıtmaya kaldırılmak, sonra da tam yeniden uyumuşken kalkmak zorunda olmak çok fena ama malesef o sütü içmediği sürece hiç uyumuyor. Yani ya 6 da kalkacaksın ya da 6 da süt için kalkıp yarım saat de olsa yeniden uyuyacaksın. Tatilde de bu yüzden biberona ihtiyacımız olacak.

Sticker

Yol boyunca iyi bir oyalayıcı olabilir. Benim günün her saatinde oyalayıcıya ihtiyacım var aslında. Yemek yedirirken, tuvalete götürürken, arabada..Hep..

Şimdilik benim aklıma bunlar geliyor. Başka mutlaka yanında olmalı dediğiniz bir şey var mı?

HB


7 yorum:

Unknown dedi ki...

Haticecim ne kadar iyi oldu bu yazıyı yazman. ben de dün sabah annemlerin bu cuma yazlığa gideceğini öğrediğimden beri yerimde duramıyorum. Can izin alamasa da Dafne'yi alıp gideceğim 1 haftalığına. ya bu pazar ya da haftaya pazar. yani hazırlanmak için 2 iş günüm, 1 de cumartesim var. senin listen, üzeridne geçmek için tam zamanında denk geldi :)
ne ara alışveriş yaparım bilmiyorum ama eve gidiyor olmamızın ve annemin olmasının rahatlığı var sanırım üstümde, birkaç parça eşya alıp çıkarım diye düşünüyorum.tek endişem Dafneyle ilk defa uçağa bineceğiz ve benim yanımda başka kimse olmayacak! elimde olabildiğince az eşya olması lazım :)

SadeAnne dedi ki...

Ne güzel!! Yazlık olunca çok daha rahat oluyor. Kıyafetleri yıkama imkanın var, yemeklerini kendin yapıyorsun için rahat oluyor. Bir de anne faktörü tabi muhteşem :) Yazlık nerde canım? Oradan giderirsin birkaç ihtiyacını olmadı. Hem taşımamış olursun.

AdanınAnnesi dedi ki...

Şimdiden iyi tatiller hanımlar :)
Liste banada iyi oldu.. Teşekkür ederim

ipeğin anneciği dedi ki...

hatice hanım listenizi bende çok beğendim elinize sağlık trukid marka organik güneş kremi kullanacağınızı belirtmişşsiniz bende geçen haftalarda kapbula organik mağazasından aldım son kullanma tarihi nisan 2014 internete baktım ithalatçı firmanın web sitesini sana gönderiyorum ihtiyacın olursa hoşçakal iyi tatiller.

SadeAnne dedi ki...

ipeğin anneciği; teşekkür ederim. öneri için de çok sağolun, inceliyeyim..

Adsız dedi ki...

Unuttuğun bir şey yok bence, ama keske sütü ısıtmadan içirmeye alıştırabilseydin:))) Ben yaptım, çok rahat ettim :)

SadeAnne dedi ki...

Isıtmadan da içirebilirim Görkemcim. Yarım litrelik sütlerden alıp buzdolabına koyduğum için mecburen ısıtıyorum. Tatilde 200 lüklerden alıp öyle içiririm muhtemelen.

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News