http-equiv='refresh'/>

4 Haziran 2012 Pazartesi

Keşif 1- Uzan Kayapalı Et Mangal

Haftasonu yeni yerler keşfettik. Bursalı okuyucuların yararlanması için beklemeden paylaşmak istedim. İlki Uzan Kayapalı Et Mangal. Geçen hafta gitmiştik aslında buraya ve ben hevesli hevesli fotoğraf makinemi de arabaya almıştım. Yoldayken öyle bir yağmur bastırdı ki oraya kadar varabildiğimize şükrettik. Yağmurun hızı da kesilmediği için arabadan içeri koşa koşa girdik. Tabii makineyi almaya cesaret edemedim ıslanmaktan korkarak. Bu hafta yeniden gitmeye karar verince artık fotoğraflayabilirim diye sevindim ilk önce.




Çalı’dan Kayapa’ya giderken yol üzerinde Uzan. Yeşilliklerin içinde çok huzurlu bir atmosferi var. Etlerin lezzetini tarif etmek çok zor. Ben etçil biri olmamama rağmen çok beğendim. Kuzu eti yemediğim için sadece biftek, köfte ve sucuklarından denedim. Patlıcan salatası mutlaka yenmeli. Alkol yok; fakat şırası sayesinde hiç aramıyorsunuz. Tamam itiraf edeyim, bu manzarada bu etlerle şarap iyi giderdi diye söyledik birkaç kere. Tatlı olarak kemalpaşa yemenizi öneririm.



Uzan’ın en beğendiğim yanı çocukla gidilebilecek yerler listesinin en üst sıralarında olması. Eğer açık havada oturmak istiyorsanız yeterli büyüklükte bir oyun alanı var. İçinde de çocukların eğlenebileceği türden oyuncaklar, kaydırak, salıncak vs. Kapalı alanda oturmak istiyorsanız üst katta yine çocuklar için yapılmış bir oda ve içinde kaydırak,çadır ve birkaç oyuncak var. İki oyun alanı da yakınındaki masaları kaptığın sürece görme mesafesindeler. Hem yemek yiyip hem de çocuğunu izleyebiliyorsun. Ben yemek süresince öyle yaptım. Çünkü Eda gittiğimiz anda parka attı kendini, dönerken çıktı. İçinde de bir sürü çocuk olduğundan sıkılmadı hiç. Biz de biraz olsun rahat ettik.



Beğenmediğimiz yanı ise hızlı servisleri. Hemen sipariş vermemizi isteyen bir tavırla masaya dikildi servis elemanı. Sonra da tüm siparişleri aynı anda getirdi. Öyle olunca da hemen ye ve git düşüncesinin yanı sıra etlerin soğuması da biraz can sıkıcıydı. Belki bir dahaki sefere bu konuda garsonlara ekstra açıklama yapmak gerekebilir.

Bol gezmeli haftasonumuz aslında kızımın hastalığıyla biraz keyifsiz geçti. Tüm kışa damga vuran hastalığımız öksürükle birlikte burun akıntısı ve tıkanıklığı bana bu hastalığın kışa özgü olmadığını hatırlatmak ister gibi yine bir anda hortlayıverdi. Cuma gününden beri pamuk kızım geniz akıntısıyla boğuşuyor. Özellikle uykudan uyanınca şiddetleniyor. Hele ki dün gece kabus gibiydi. Gece yarısı 1 saat boyunca 1 dakika aralıklarla öksürük krizlerine tutuldu. Bütün gece evin içinde dolandım durdum. Ayak tabanlarına viks sür, burun damlası ara, su içir. Balgamı atması için her şeyi denedim. En sonunda kopmuş olmalı hain balgamlar, rahatladı biraz olsun.

Bilmiyorum neden bu kadar sık oluyor. Her sebzeden yedirmeye çalışıyoruz, her gün az çok meyve veriyoruz, o kadar dikkat ediyoruz ama sıkça hastalanıyor işte. Şimdilik tek önlemimiz bal ve bol bol çay. İlaçsız atlatırız umarım. Hasta diye eve de kapanmadık, açık havadaydık dediğim gibi çoğu zaman. Güzel bir haftasonuydu ama bu sebepten ötürü biraz tatsız.

Aklım kızımda ama işler de bir o kadar yoğun. O yüzden diğer yeri de yarın anlatayım.

HB

5 yorum:

AdanınAnnesi dedi ki...

Gecmiş olsun Eda'ya.. İnşallah ilaç almadan rahatlar. Resimler çok güzel sizde öyle.. Çocukların en küçük öksürüğü bile yorulmaya sebep.. Hemen iyileşir umarım.. İyi haftalar.. Hızlı gecsin bu hafta.

Unknown dedi ki...

ahhh canım benim geçmiş olsun :(
bal da öksürüğü çoğaltıyor diyor bazıları, boğazı kızıştırdığı için. acaba pekmezli ıhlamur versen biraz işe yarar mı ki?
bağışıklık sistemini de biraz kuvvetlendirmek için bol bol kabuk tarçın ve karanfili kaynatıp içeceklerine karıştırabilirsin.ilaçsız doğal olarak bünyeyi kuvvetlendirmenin en kolay yolu. ben Dafne'ye her gün taze komposto kaynatıyorum ve içine bunları atıyorum. çok şükür nerdeyse 1 senedir hiç hasta olmadı.
minikler hasta olunca annelerin de hiç tadı kalmıyor değil mi:( umarım bir an önce toparlar kuzucuk!

SadeAnne dedi ki...

Adanın Annesi; çok teşekkür ediyorum. Umarım hızlı ve güzel geçer. İyi dileklerin için çok sağol ;)
Burcu; haftasonu hep ıhlamur ve nane-limon içirdim. Biraz iyi geldi gibi. Umarım doktora gerek kalmadan toparlar. Canım ben de öyle yapayım madem. Bizimkinin içeceklerle de çok arası olmadığı için çok öyle çay komposto gibi şeyleri normalde yapmayız. Çayı 3 yudum içip bırakır. Tadını çok seveceği bir şey bulmam lazım :) Çok teşekkürler ;)

Bak Bu Harika dedi ki...

Çok faydalı oldu canım bizde haftasonu gitmeye yer arıyorduk. Gidelim bir pazar. Bende bloğuma bekliyorum.

Görüşmek üzere
www.bakbuharika.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Bizleri bilgilendirdiğiniz için kilo verme merkezleri adına teşekkür ederim.

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News