http-equiv='refresh'/>

5 Mayıs 2011 Perşembe

Spor meselesi

Yapılacaklar listesinin bir maddesini daha gündemime almış bulunuyorum. Dün akşam itibarı ile spor yapmaya başladım! İş çıkışı spor salonuna gittim. Tabii ki yemek yemeden..Yürüyüş ve bisikletle başladık. İlk gün olduğu için o bile beni yormaya yetti. 150 kalori yakacağım diye terler içinde kaldım. Meğer o yediğimiz çikolataların kalorisi 2 dakikada alınırken 1 saatte anca yakılıyormuş. Spor çok ama çok iyi geldi. Öyle ki akşam yemeğine bayılan ben spor çıkışı bile bir şey yemek istemedim. Açlığımı unutturdu resmen. Spor hocası bu yaşa kadar spor yapmamış olmama kızdı aslında ve haksız da değil. O kadar boş zaman varken neden değerlendirmemişim anlamak mümkün değil. Aslında zaman şu anda benim için büyük problem. Daha önce de yazdığım gibi evimize çok yakın bir spor salonu ile anlaşmıştım zamandan tasarruf etmek için; ama annem artık Eda’ya kendi evinde bakmaya başladığından bu avantaj şimdi dezavantaja dönüşmüş durumda. Kızıma ayırdığım zamandan çalıp bu işe kalkıştığım için ne kadar kötü hissettiğimi de yazmıştım. Tam da bunun üstüne dün annemle şöyle bir konuşma yaşadık telefonda:
-Anne Eda gündüz çok iyi uyumamış. Biz gelip alana kadar uykusu gelir. Sen muhallebisini yedirirsin. Hatta çok uykusu gelirse uyutabilirsin de.. (Muhallebiyi tam yatmadan önce yiyiyor,yani saat 9 gibi ve gündüz iyi uyumadıysa 9 buçukta yatırıyorum. Diğer türlü de saat 10 da.)
-Siz kaçta geleceksiniz ki?
-Bilmiyorum ki,9-9 buçuk gibi geliriz. (İlk gün olduğundan ne kadar süreceğini kestiremedim.)
-Aaa ama çok geç, ne zaman görecek bu çocuk sizi. Hiç sizinle zaman geçiremiyor.

Bunun üzerine benim alınmam ve kendimi savunmaya çalışmam...”Normalde 2 saat spor yapılması gerekirken ben sadece 1 saat yapıcam,o kadardan ne olur!Neden böyle söylüyorsun ki şimdi sanki!” Annem de kötü niyetli değil tabii ki, çok da haklı hatta belki ama işte ben zaten kendimle bu konuda tartışırken bir de annemden aynı şeyleri duymak iyi gelmedi. Biraz fazla tepki verdim sanırım.
Çalışan bir anne olarak kendim için zaman ayırmam yanlış mı acaba? Biraz daha büyüdükten sonra mı yapmalı? Eve yürüyüş bandı mı almalı? Bir sürü soru kafamda cevabını bekleyen...

HB

6 yorum:

Adsız dedi ki...

koşu bandı al kesinlikle...

emrelerinmaceraları dedi ki...

Canım.Annen haklı.Sanai B-fit spor salonunu önerebilrim.Bİrçok blogcu annede gördüm bu salonu önceki resimleri ve sonraki resimlerini görsen inanamazsın.30 dk'da harikalar yaratıyorlar.

Ben başladım gayet iyi gidiyor.Zaten bizim gibi anneler için düşünülmüş.Hatta kızını bile alıp gidenilirsin.Ben öyle yapıyorum

Unknown dedi ki...

canım hoşgeldin bloğuma mim olayını sormuşsun.mim belirlenen bir konuyu yada soruyu istediğin kişiye seni mimledim diyerek ona soruyorsun.mimlemek işaetlenmek anlamına geliyor.mimlediğin kişyede haber vveriyorsun seni mimledim diye.
örnek.şimdi biri bloğa nasıl başladın diye birşey sormuş(kendinde belirleyip birini mimleyebilirsin herhangi bir konu hakkında)ve bana seni mimledim (yani cevaplamarmısın diye sormuş)ben de "mimlendim"deyip -istersen-cevapladım.anlamadığın yer varsa cevaplarım.bir nevi bloğ tanıtımı da oluoyr.çünkü ben seni mimliyorum sen bir başkasını öyle zirlim şeklinde gidiyor:))

SadeAnne dedi ki...

hoşbulduk ;))
çok güzel anlatmışsın valla anladım güzelce sağol şekerim.

bütün bunlar düş dedi ki...

Kıyamam.. Bu ikilem tüm hayatımız boyunca olacak galiba. Kendimize ayırdığımız her dakikayı kızlarımızdan çalınmış zaman olarak görmenin vicdan azabı..

Bence gene de anneler de kendilerine zaman ayırmalı; çünkü her çocuk kendinden memnun mutlu bir anneyi hakediyor Haticecim.

SadeAnne dedi ki...

Kesinlikle haklısın. Üstelik öyle olunca onunla geçirdiğimiz zamanın kalitesi de artıyor. Ama işte sanırım daha ufak olduğu için bana her an ihtiyacı var fikrini kafamdan atamıyorum. Biraz büyüdüğünde daha rahat olacak diye tahmin ediyorum.

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News