http-equiv='refresh'/>

24 Mayıs 2011 Salı

Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz





Bu deyim Eda için söylenmiş gibi..Mecazi anlamıyla değil ama gerçek manası ile. Hikayeye baştan başlarsak;

yüzündeki ifadeden belli oturmayı ne çok sevdiği :)

Geçen hafta malum 19 mayısın Perşembe gününe denk gelmesiyle çoğunluk dört günlük tatil fırsatını değerlendirmek istedi. Eşim Cuma günü izin almayı planlamadığı için benim süt iznim sayesinde birleşen tatilimi evde  geçirecektim. Sonradan acaba Cuma yerine Perşembe çalışıp 3 günlük bir Cunda gezisi mi yapsak dedik. En son, Çarşamba günü aldığımız kararla 4 gün tatil yapıp eşimin ailesinin yanına, Muğla’ya gitmeye niyetlendik. Apar topar valizler hazırlandı, Eda’nın yolda yiyeceği şeyler konuldu ve Perşembe sabahı Eda uyurken yola çıkıldı. 2 saat kadar uyudu kızım. Uyandığında Manisa’da mola verdik. Kendimiz de kahvaltı yapmamıştık. Güzelim köy kahvaltısı geldiğinde Eda’ya kahvaltısını yedirmeye çalışıyordum. En zor öğünümüz olan kahvaltısını güç bela yarılamışken Eda elindeki ekmek nedeniyle tüm yediğini çıkardı ve bir daha da ağzını açmadı. Ben soğuk kahvaltımdan bir şeyler atıştırdıktan sonra yola çıktık yeniden. Biraz sonra Eda araba koltuğunda sıkıldı. Oyuncak, telefon hiçbir şey onu orda oturtmaya yetmedi. Kucağımda gitti bir süre, aralarda yine koltuğuna geçirdim. Öyle idare ettik Bodrum’a kadar. Yol yorgunu kızım belki dinlenir, uyumak ister diye uyutmaya çalıştım vardıktan birkaç saat sonra. Ama nerdeee, yol yorgunluğu kim Eda kim?



Haftasonu gayet güzel geçti. Eda babaannesi, dedesi ve amcasıyla özlem giderdi, balkon keyfi yaptı, bisiklete bindi, sahilde yürüyüş yaptı. Biz de aynı şekilde özlem giderdik, denize girdik, güneşlendik. Cennet Ege’nin pırıl pırıl denizi, yemyeşil doğası çok iyi geldi.

 



derin düşüncelerde :)




Pazar günü yeniden yolda geçti. Bu sefer daha kötü..Eda sadece 1,5 saat uyudu ve sürekli kucağımdaydı uyanık olduğu süre boyunca. Şarkı söyledik, oyun oynadık, etrafa bakındık, her şeyi denedik ama sonuç değişmedi. Hepsinden hemen sıkıldı. Uykusu olduğu halde uyumadı. Eve döndüğümüzde pestili çıkmış haldeydi. 8 saat boyunca arava süren babasının ve tüm bu oyalamacadan dolayı annesinin de..


Yolculuğu bir türlü sevemedi Eda. Yolda mutlaka koltuğa bağlanmalıdır çocuklar. Evet,olması gereken bu. Güvenlik anlamında da mutlaka oturmalı. Çocuk arabayı seven 80 % lik gruba giriyorsa bunu yapmak da söylemek kadar kolay. Arabada uyuyan çocuklar, etrafı izleyen çocuklardan olmasın, ben oyunlarla onu orada tutarım. Peki hiçbiri fayda etmiyorsa, çocuk durmadan ağlıyorsa?

Haziran sonundan başlamak üzere bu yaz her haftasonu şehir dışında bir etkinlik var. Alışmazsa ikimiz için de yollar zor bitecek.

HB






0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News