http-equiv='refresh'/>

24 Mart 2015 Salı

Adenimiz geldi!

19 Martta…38 haftasını bitirdiği gün doktor almamız gerektiğini söyledi. Zaten 40 hafta duracak bir bebek değildi ama sancıların başlaması ve amnio sıvısının azalması üzerine kontrole gittiğim gün hastaneye yatışımı istedi. Hazırlıksız yakalandım yani. Muayene sonrası apar topar eve gelip valizimi aldık ve odaya yerleştik. Saat 3 buçuk gibi beni ameliyathaneye aldılar. Kalabalık bir  ekip hazırlık içindeyken ister istemez heyecan yapıyor insan. Doğum ilkinde olduğu gibi yine çok güzel geçti şükürler olsun ki. Meraklı bekleyiş ve yavrumun ilk sesi..Sonra o yumuşacık tenine ilk dokunuş. Tarifi imkansız. Hemen ameliyat bitsin de yanına gideyim diye sabırsızlanıyor insan. Belki de o yüzden çok uzun geldi devamı.
Odama çıktığımda anestezinin etkisiyle hala titreme halindeydim. Eda’nın da okul çıkışı yaklaşıyordu. Neyse ki o gelene kadar normale döndüm. Adenimi emzirdim ilk kez. Minik kızım çok zorlandı elbette. Ablası hastaneye geldiğinde onu odadan çıkardık ki ablası alıp getirsin yanıma. Çok minik buldu kardeşini Eda kuzum. Sürekli öpmek, dokunmak istedi. İşin kötüsü bir süredir hasta. Fazla ilgisi devam ediyor hala ama normal karşılayıp niye yüzünü öpmemesi gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz. Kıskançlıktan gelen davranışları oluyor. Olacağını biliyorduk öncesinde. Alışacaklar inşallah.
Minik kızım sarılık olmasın diye 2 saatte bir emzirmem lazım onu. Ancak bizim cadı 5 dakikada yorulup uyuyakaldığı için sık acıkıyor ve çok da saat hesabı yapmama izin vermiyor. Uykuları da kısa kısa haliyle. Düzene girecek eninde sonunda (deneyimli anne rahatlığı)
Uyurken gülümsüyor bazen, ya da yüzünü buruşturup ağlama hazırlığı yapıyor. Acıktığında ağzını açıp sağda solda meme arıyor. Uyanıkken masum masum küçücük suratıyla bakıyor. Ve ben onun her hallerine ölüp bitiyorum. Minik kızımı gördüğüm andan beri tarifsiz bir şekilde çok seviyorum. Allah Adenimin kaderini güzel yazsın, ona sağlıklı ve mutlu, uzun bir ömür versin. Bizi birbirimizden hiç ayırmasın inşallah.
Uykusuz, yorgun günlere merhaba. Aşk dolu, mis kokulu günlere merhaba.
Hoş geldin Aden’im!


HB

8 yorum:

Gülşah önen dedi ki...

Allah analı babalı büyütsün insallah gözünüz aydın bol bol koklayın :)

Adsız dedi ki...

maşallah size :) :) Allah çok çok çok güzel ve uzun bir ömür versin inşallah Aden'e, analı-babalı büyüsün minik kuzu. Nasıl süt kokulu bir yavruydu o öyle yaa... yaklaşamadım ama inşallah biraz zaman geçsin kucağıma almak isterim :) :)
öpüyorum...

AdanınAnnesi dedi ki...

tekrar gözünüz aydın Haticecim

Allah analı babalı büyütsün..
Ablası onu o ablasını çok sevsin :)

Unknown dedi ki...

Hos geldi, sefa getirdi kucuk prenses :)
İsmi gibi bahtı da guzel olsun.
Anne-baba-ablalı, tüm sevdikleriyle güzel bir ömrü olsun inşallah :)
Mis kokusunu bol bol çek içine. İkinci çocuklar çok hızlı büyüyorlar, bir bakmışsın ilk dişi, ilk adımı derken ilk yaşını kutlar olmuşsunuz :)

Teddy Barbie dedi ki...

sağlıkla büyüsün inşallah. blogunuz çok keyifli. sevgiler

Unknown dedi ki...

kavuştınız demek .:)allah ayırmasın nice güzel günleriniz olsun.

sevgili günlük dedi ki...

Hoş geldin Aden. Güle güle büyütün.

SadeAnne dedi ki...

Herkese çok ama çok teşekkür ederim. Öpüyorum hepinizi!!

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News