http-equiv='refresh'/>

23 Haziran 2014 Pazartesi

Yine Assos'taydık

Yaz demek bizim aile için deniz demek. İmkan olsa da bütün yazı denizde geçirsek ama işveren bize birkaç hafta tatili uygun görüyor. Buna da şükür diyerek en azından haftasonları çalışmadığımıza sevinerek o tarihleri değerlendirmeye çalışıyoruz. Bursa’nın konumu gereği gidilebilecek yerler epeyce fazla. Sağolsun Bahadır araba kullanmaktan hiç şikayet etmediği için 4-5 saat mesafeye kadar gidebiliyoruz, ucunda deniz varsa hiç sesini çıkarmaz araba sürmek için. 

Lafın kısası bu Cumartesi Assos’a gittik. Kalacağımız otelin araştırmasını ve rezervasyonunu önden yapmıştık. Aslında Eda kamp yapmaya çok meraklı. Daha önce Assos kamp deneyimimiz de olduğu için karar verseydik gideceğimiz yer belliydi ama havalar hep serin gidince kampı direkt eleyip yerine otelleri taradık. En büyük kriterimiz Asos yolu üzerinde olmasıydı. Çünkü oranın denizini çok sevmiştik. Ayrıca ekonomik bir yer olmasını istiyorduk. Villa Del Mar bu kriterlere uygundu ve haftasonu gerçekten de doğru seçim olduğunu anladık. Otelimizden çok memnun ayrıldık. Assos’a tekrar gidecek olursak kamp mı otel mi tercih edeceğimize karar vermemiz yeterli artık.

Cumartesi saat 10 buçukta oteldeydik, 11 olmadan da denizde. Otelin kendine ait plajı var ve gölgesi bol, minderli olduğu için de çok rahat ettik. Deniz soğuk mu? Haziranda Assos’a giderken akla gelen ilk soru bu oluyor. Biz de tedirgindik biraz. Deniz soğuktu biraz ama sürekli üşüten türden değil. Hatta Eda’ya göre çok sıcaktı. Bütün gün denizden çıkmadı. Öğlen yemek için bile zor çıkardık. Bu arada otel yarım pansiyondu. Kahvaltısı gayet yeterliydi. Akşam yemeğinde ise balık veya köfte öncesi açık menü olarak çok çeşitli meze seçenekleri vardı. Öğlen yemeğinde de ayvalık tostu, salata, köfte, makarna, sigara böreği ve çeşitli yemeklerin olduğu zengin bir menüsü vardı.

Oteli neden sevdik…

-Oda ve kumsal arası sadece 1 dakika mesafedeydi. Dolayısıyla denizden çıkınca bikini değişikliği için bile odaya gidebiliyorsunuz.
-Odalar kullanışlı ve temizdi.
-Personeli saygılı ve ilgiliydi.
-Çocuk dostu olduğu her türlü belliydi. Örneğin plajın yanına kocaman bir sandık, onun da içine bir sürü kova ve bunun gibi malzemeler konulmuş. Kovalarımızı evde unuttuk diye boşa üzülmemize sebep oldu.
-Sakin, huzurlu bir tatil istiyorduk. Sadece hafif bir dalga sesi ve yine çok tatlı bir müzik ile huzur bulduk. Tabi bunda haziran ayında olmamızın etkisi var mı bilmiyorum ama aynı haftasonu Çeşme plajları kalabalıklar içindeydi.
-Pazar günü 12’de çıkış yapmamız gerektiği halde oda müsait olduğu için dilediğimiz kadar kalmamıza müsaade ettiler. Yıldızlı otellerde mümkün değil tabi bu.
-Sahilde otele ait kanolar vardı, ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Çocuklar için güzel bir eğlence.


Otelin giriş kısmı

Annemin en sevdiği hayvanı bi inceliyim bakalım nasılmış

Odamız

Odadan denizin uzaklığı



Tatilde saç mı taranır :p

Yemek yenilen bölüm





Otele kimler gitmemeli?

-5 yıldızlı otel konforu arayanlar. Ne oda ne de plajda öyle bir lüks yok tabi ki. Ama bizim aradığımız da o değildi.
-Köpek fobisi olanlar. Otele belli şartlar altında köpek getirilebiliyor. O nedenle çevrede bir sürü köpek görmeniz mümkün.
-Plajda eğlence, hareket, yüksek müzik arayanlar. Onları Aya Yorgi’ye alabiliriz.


Assos seyahatimiz beklediğimizden güzel ve keyifli geçti. Bu yaz tekrarlayabilmemiz dileğiyle.


HB

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Beğendim :) sanırım bizim kızların biraz daha büyümesi gerek ama oteli listeme aldım. sizin fotolar da süper buarada :)

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Plajin yakin olmasi cook iyi benim sorum baska ne tür faaliyetler vardi acaba cocuklar icin,yada ben en iyisi netten bakayim,yinede tesekkürler,iyi tatiller !

SadeAnne dedi ki...

Dubleanne; çok teşekkür ederiz. Seneye çook rahatlıkla gidebilirsiniz. Bu yıl için var mı tatil planı?

SadeAnne dedi ki...

Bir Terazi Kızı; çocuklar için çok fazla aktivite yok. Kum oynamaları için kova tırmık gibi gereçler ve denizin üstünde zaman geçirmeleri için kanolar var. Onun dışında çocuk aktiviteleri anne baba tarafından kendiliğinden yaratılıyor :) Çocuk parkı yok örneğin. ama ben olmamasına sevindim. Orada mis gibi deniz varken çocuk parkına gitmesini istemezdim, şehirde zaten hep gidiyor.

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News