http-equiv='refresh'/>

24 Mart 2014 Pazartesi

İnadına AKP diyenlerin cevaplaması gereken 5 soru

Böyle cümleler beni çileden çıkarıyor. İnadına AKP imiş. Neyin inadı, inat uğruna bir partiye oy mu verilir! İnadı geç de asıl oy verme sebebin ne dediğinizde birkaç açıklamaları var neyse ki ama onların da içi boş ve yetersiz.

1.Ekonomi onların sayesinde iyileşti. Bugün ev alabiliyorsan onların sayesinde.

Ne münasebet! Ev alabiliyorsam bu ancak ve ancak kendi çabamladır. Çalışır, para kazanır, birikim yapabilirsem ev alırım. Şanslıysam büyüklerden destek gelir, ki burada herhangi bir parti katkısı göremiyorum. Öyle bir şansım yoksa da muhtemelen çalıştığım parayla evin tamamını ödeyemeyeceğim için kredi çekerim. Bugün ev sahibi olan birçok insanın yaptığı gibi.
Ev kredisine ihtiyaç duymadan ev sahibi olabiliyor musunuz?

2.Artık herkes lüks arabaya biniyor.

Bu da marifet sanki. Eskiden ayağımı yerden kessin yeter denirdi, şimdi herkes birbiriyle yarış halinde. Zengin insanlar hep vardı.  Zengin insanları arttırmadılar ama borçla harçla araba alan, elindeki parayla alabileceği modeli beğenmeyip kredi çekerek taksitle buzdolabı almak gibi aylarca parasını ödediği arabaya binen insanlar o trafikte gördüğünüz lüks araba sahiplerinin çoğu.
Kredi çekmeden ve temel ihtiyaçlarınızı kısmadan araba alabiliyor musunuz?

3.İşsizlik oranı düştü.
Bir sürü üniversite mezunu aylarca iş bulamayıp en sonunda kendisini lise mezunu gibi gösterip işçi olarak çalışmaya başlıyor. Ya da çok düşük maaşlara razı olmak zorunda kalıyor.  
İşsizlik böyle mi azalmalı?

4.Özel hastanelerde rahatça muayene oluyorsun.

Deneyimli doktorları, profları küstürüp; fakülteleri güvenilir doktorlara muhtaç hale getirdiler. Özel hastaneler birçok insanın gözünde para amacıyla hemen ameliyata yönlendiren ticarethaneden başka bir yer değil.
Sağlık sektörünün iyileştiğini gösteren şey bu mudur? Peki ölümcül hastalıkları önlemek için ne gibi bir girişimde bulundu hükümet? Hastalık olsun tedavisi yapılsın mıdır sağlık sektöründe iyileşme. Peki neden bir ilik bankası bile kuramadı bu devlet bunca yıldır?

5.Eğitim sistemi iyileşti. Eskiden özel okula gönderemiyorduk çocuklarımızı.

Acaba gönderme gereği duymuyor olabilir miydik?
Özel okul ücretleri mi azaldı? Hayır, hele ki büyük şehirlerde yıllık özel okul ücretiyle her sene bir araba alabilirsiniz. Ama devlet okullarında eğitimin kalitesinin düştüğüyle ilgilenmiyor kimse. Özel okullarda verilen eğitimin çok gerisinde kaldığı, buna rağmen iki öğrencinin de aynı sınavla değerlendirildiği de umurlarında değil. Her sene sınava giren, oyun oynayacağı zamanda dershane peşinde koşan çocuklarla mı iyileşti eğitim sistemi? Neden eğitim bu kadar iyileşti de biz dünya çapında başarılar elde etmiş sporcular yetiştiremedik hiç? Okulların sadece sınav odaklı olmasından mı? Yoksa bu mantıkta eğitim veren okulların çocuğun tüm zamanını doldurup spor faaliyetlerine olanak bırakmaması mı? Yoksa sadece bu ülkede sporun hiç desteklenmemesinden mi?

Daha o kadar çok soru sorulabilir ki… Malum yol yaptılar, ulaşım çok kolaylaştı vs vs. Ama ben bunların hiçbirine tatmin edici cevaplar alamayacağım için başka sorum yok deyip bitiriyorum.
Bu soruları vicdanınız rahat cevaplayabiliyorsanız inadına AKP demeden söyleminizi değiştirip kullanın oyunuzu.  


HB

2 yorum:

tubi dedi ki...

✌ hicbirsey yazmiyorum 😓 bozuk toplum

tubi dedi ki...

Sunun gibi bir yaziya yorum yapilmamasi bile koyun oldugumuzun gostergesidir

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News