http-equiv='refresh'/>

12 Mart 2014 Çarşamba

Daha Ne Olmalı!

Yarattığınız kutuplarla gurur duyun! Birbirine öfke besleyen, karşıt düşüncelere tahammül edemeyen, birbirinin açığını yakalamaya çalışan taraflar var artık yaşadığımız coğrafyada. Her söylenenin bir de karşıt söylemi var. Yazık olacak. Eskiden memleketin geleceğinden endişe ederlerdi. İşte biz bugün o geleceği yaşıyoruz. Ve ne yazık ki gelecekle ilgili endişelerimiz her geçen gün artıyor.

Okuduğun gazete belliyse, twitter diye bir şeyden haberin yoksa zaten hayat senin için güzel. Üç maymunu oynamaya devam et. İcraat reklamlarına gözü kapalı inan, asıl “icraatlarını” görmezden gel. Savunulur yanın yok ama hadi sen cahilliği seçmişsin peki ya bunların pazara çıkan ipliklerini meşru gösterenlere ne demeli!

Hırsızlar dedik. Hırsızsa ne olmuş ben hizmete bakarım dediniz. Şimdi daha kötüsü var. Artık ortada katiller var.

269 gün boyunca zor olduğunu bile bile içinde bir umutla yaşadı bir aile. İçlerindeki umut yaşadıkları acı ve öfkeyi bastırıyordu belki ama o umut dün yok oldu. Berkin’in ekmek almaya giderken mi elinde sapanıyla polislere taş atarken mi vurulduğu umrumda bile değil. 15 yaşında bir çocuk bu ülkenin sokağında, bu ülkenin polisi tarafından öldürüldü. Emri veren de alenen açıkladı yaptığını. Peki neden katiller bu kanlı sokaklarda özgürce geziyor hala? Ve Berkin için, artık yaşamayan bir masum için, 1 gün geçmesini bile beklemeden yazılan kin dolu mesajlar benim kanımı dondurdu. Nasıl insanlarla bu dünyayı paylaşıyorum ben? Nasıl oluyor da bir canın ölümü hakettiğini düşünebiliyorlar? Ne yaptı ölen 8 insan? Dolandırıcılık mı? Cinayet mi işledi?  Ülkeyi mi soydu?

Bunların hiçbirini yapmadı. Ama yazık ki hepsini aynı anda yapanlar var ve ülkenin başındalar. Oradan gitmeleri için daha ne yapmaları gerekiyor? Daha ne olmalı?

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News