http-equiv='refresh'/>

27 Mayıs 2013 Pazartesi

Yunanistan'da Alışveriş

Selanik’te çok ünlü markalara ait mağazaların bulunduğu bir cadde var demiştim. Giysi alışverişi için bu cadde ideal. Biraz daha uygun fiyat arıyorsanız da bir üst caddesi Egnatia’da daha ucuz fiyatlara ürünlerin bulunduğu dükkanlar var. Yalnız muhtemelen bunların bir çoğu zaten Türkiye’den oraya gidiyor. 





1 günlük gezide alışverişe ne kadar yer olur tahmin edersiniz. Yine de gruptaki kadınların baskın olması sebebiyle birkaç mağaza gezebildik. Bir de Eda kuzum benden bebek istemişti, ona bebek bulabilmek için epeyce yer gezdik. İşin kötüsü saat 3’te her yer kapandığından hem oyuncakçı bulup hem de açık oyuncakçı bulmak en zoru oldu.




Hediyelik eşya için Surlara çıktığınızda birkaç dükkandan alışveriş yapabilirsiniz. Veya Atatürk’ün evinden çıktıktan sonra çok az ileride bir yer var. Biz buradan magnet aldık, tanesi 5 euro.

Yiyecek olarak alınabilecekler; Kavala’dan kurabiye alınmalı. Türkiye’de de satılıyor fakat tat olarak aynı değil. Yunanistan zeytinyağında çok başarılı. Ekmeği banarak yemeye doyamıyorsunuz. Asit oranı çok düşük ve bu da kalitesini gösteriyor. Duty free den alınabilir. Ayrıca Yunan Kahvesi de satın alınabileceklerden. Logosunda papağan olan markanın meşhur olduğu söylenmişti. Biz farklı bir marka aldık, geldiğimde deneme yaptım hemen. Türk kahvesi sevenler bunun da tadını beğenecektir.

HB

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News