http-equiv='refresh'/>

5 Mart 2013 Salı

Takarım Bilirsin


Alerjik bünyelerin zamanı yaklaşıyor yavaş yavaş. Korkulu rüya polenlerin gelişiyle hapşuranlar, gözleri kızaranlar da etrafımızı saracak. Sevgili eşim de bunlardan biri. Ben eksik kalır mıyım? Ben de en az onun kadar alerjik bir yapıya sahibim ama benim çevreye zararım hiç yok. Tamemen kendime etkim. Üstelik isteğe bağlı alerji benimki, kaçış mümkün. Takı alerjisi. Bir şeyler takacaksam illa değerli metallerden oluşacak. Vücudum öyle istiyor ben ne yapayım. En kötü gümüş olacak, daha aşağısını istemem, çıkar hemen onu üstünden diyor. Gümüş diye yutturdukları şeylerin aslında sahte olduğunu anlamam sanırım onu taktıktan sonra sadece birkaç saat sürer. Altın veya gümüş suyuna batırılmış olması bile kurtarmaz durumu. İlla saf altın-gümüş olacak.

Biz çocukken şimdikiler gibi her gördüğümüzü istemezdik. Bir şey de görmezdikya...Anne-babamız ne alırsa ona tavdık. Büyük AVM’lerde gezmedik, çok çeşitle karşılaşmadık. Küpe mi alınacak, giderdik bir kuyumcuya, belki ikincisine bile girmeden hemen alır çıkardık. İnternetten uzun uzun araştıran, dükkan dükkan dolaşan bir annemiz yoktu. Künyeler vardı bir de. Herkesin olmuştur mutlaka. Kız olmaya da gerek yok, erkeklere de takılırdı. İsmimizin yazdığı künyeler çocukken bizim en önemli aksesuramızdı.

Çocukken iyi de büyüdükçe artık altın hoşuma gitmemeye başladı. Ortaokul yılları gibi anlamaya başladım altın dışındaki takıların bana alerji yaptığını. Olsun, gümüş vardı ne olsa. O da güzeldi, neyse ki o dokunmuyordu. Eee sonra accessories’lar claires’ler açıldı. Birbirinden güzel takılar ama gel gör ki ben hiçbirini kullanamıyorum. Burnuma hızma takarım, kızarır. Küpe takarım, aynı gün kaşınmaya başlar. En sevdiğim aksesuar, gittiğim tatillerden bileklik alırım. Mümkün olduğunca ipli, boncuklu şeyler almaya çalışsam da mutlaka kaşıntı yapan yerleri çıkar. Kullanamam hiçbirini.
Ben de bu kadar yıllık alerji hayatının bana verdiği deneyimle bir çözüm buldum ve takılardaki metal kısımlara parlatıcı oje sürerek tenimle temasını kesmiş oldum. Bileğimi 2 günde kıpkırmızı yapan bilekliği aylardır kullanıyorum böylece. Çok mesudum :)

Bu da "takarım bilirsin"in resmi


Bu arada, takı mevzusundan bahsetmişken bir de hala Eda’nın kulaklarını deldirmediğimi söyleyecektim. Daha erken gibi geliyor, kendisi isteyince deldireyim diyorum ama bir yandan da küpe takmış kız çocuklarını görünce hevesleniyorum. Henüz Eda hiç konusunu etmedi. Pek farkında da değil küpe takanların aslında. Ben de hiç takmadığımdan... Artık kulaklarına asılma yaşını geçti ama belli de olmaz. Uykuda falan rahatsız edebilir. Sanırım bekleyeceğim birkaç yıl daha.

HB

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Bana da altın dışındaki takılar alerji yapar. Neyse ki bir-iki saat falan süresince takabiliyorum, belli bir süre sonra başlıyor kızarmaya. Böylece azıcık hevesimi alıyorum :)

Nursevin SÖNMEZ dedi ki...

Bende takı takmıyorum ama takanlara bayılırım. Kaşke takabilsem ayrı bir hava veriyor. Duyguların dile geldiği güzel bir paylaşım. :)

SadeAnne dedi ki...

Görkem; halimden sen anlarsın o zaman. Uzun süre yüzük, küpe imkansız anca dediğim gibi üzerinde biraz işçilik yaparsam takılabilir hale geliyor.

SadeAnne dedi ki...

Nursevin; çok teşekkürler. Beğenmenize sevindim.
Alerji yüzünden herhalde ben de çok takıp takıştırmaya alışmamışım. Sıkıyor üzerimde çok fazla şey olması.

Gülin Ağırman dedi ki...

küpesiz olmaz valla :) diğer takıları çok sevmem, ihtiyaç duymam, hatta bileklik özel bir gün değilse falan hiç kullanmam ama küpesiz çıkınca dışarı çıplak hissediyorum kendimi :) ama evde hiç biri üzerimde olmayacak, hatta alyansım ve tek taşımı bile eve gelir gelmez ilk iş çıkarırım :)

Gülin Ağırman dedi ki...

küpesiz olmaz valla :) diğer takıları çok sevmem, ihtiyaç duymam, hatta bileklik özel bir gün değilse falan hiç kullanmam ama küpesiz çıkınca dışarı çıplak hissediyorum kendimi :) ama evde hiç biri üzerimde olmayacak, hatta alyansım ve tek taşımı bile eve gelir gelmez ilk iş çıkarırım :)

SadeAnne dedi ki...

Sana da yakışıyor ama şekerim ;)
Alyansını tak birazcık daha, sonra bir süre takamayacaksın :)

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News