http-equiv='refresh'/>

9 Temmuz 2012 Pazartesi

Annem Akılsız Kimliğim Hükümsüz

Bu aralar her şeyi kaybediyorum. Daha Eda’ya aldığımız güneş gözlüğünü kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken şimdi de kızcağızın nüfus cüzdanını kaybettim. 2 hafta önce cüzdanımda gördüğümü hatırlıyorum. Arada geçen zamanda hiç kullanmadığıma da eminim. Cumartesi Eda’yı yolcu ederken anneme vereceğim zaman orada olmadığını farkettim. Geçen akşam cüzdanımdaki fişleri dökmüştü gittiğimiz bir yerde. Hemen o arkadaşı arayıp sordum, oralarda düşmüş olabilir mi diye. Malesef yokmuş. Alışveriş merkezine gitmiştik, oralarda düşmüş olabilir belki diye onlara da sordum, yine olumsuz cevap. Son umut Çeşme’de otel odasında mı düşürdük ki diyerek oteli arayıp sordum, ı-ıh :(

İş başa düştü ve önce gazeteyi aradım kayıp ilanı vermek için. Kuzucuğumun henüz fiil ehliyeti yok malum ama ne olur ne olmaz.
“Nüfus cüzdanımı kaybettim, hükümsüzdür.”Minicik kızım daha 2 yaşında nüfus cüzdanını resmen kaybetmiş oldu böylece. Bahadır’a göre ilanı şöyle vermem gerekiyordu: “Annem nüfus cüzdanımı kaybetti, hükümsüzdür”

İlan sorun değil de yeni kimlik çıkartması biraz zor, uğraştırıcı. Önce muhtara gidecekmişim. Muhtardan alacağım talep belgesiyle Nüfus İlçe Müdürlüğüne gidip 5 TL yeni kimlik için, 73 TL de kimliği kaybettiğim için ödeme yapacakmışım. Ceza da ceza yani. Aman gerek olmaz inşallah ama böyle bir durumla karşılaşırsanız yapmanız gerekenler bunlar. Prosedür, zaman kaybı, her tarafı arama ve nerede olabiliri düşünme süreci baştan sona çok keyifsiz. Yarın bu işlemleri halletmem lazım.

Kızımdan özür

Kızım, senin ağzından böyle ilanlar verdiğim için beni affet. İleride güleceğimiz bir anı kalsın bari napalım.

HB

3 yorum:

AdanınAnnesi dedi ki...

:)

Başlığı sonradan anladım :)
Kızmaz sana Eda, gerçekten bir anı daha size:))

SadeAnne dedi ki...

:)) doğru ama, akılsız başımın cezasını çekicem şimdi :)

Sonsuz Dekorasyon dedi ki...

:)) bende okuyunca anladım:) olan yine sana olmuş burda eda ya hava hoş:))

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News