http-equiv='refresh'/>

30 Mayıs 2011 Pazartesi

Ruhumuzu müzikle besleyelim

Eda ne işin yaparsa yapsın mutlaka sanatla uğraşsın istiyorum. Doğru yönlendirme ve biraz istekle mümkün aslında, neden olmasın ki? Mutlaka profesyonel olacak diye bir şey yok. Sadece hobi olarak bile olsa bir enstrüman çalması çok önemli. Keman virtüözü olsa da mutluluktan uçmam değil hani. Bence işini severek yapmanın yolu sanatla uğraşmaktan geçiyor. Bir tiyatrocu, ressam bilmiyorum ki işini sevmeden yapsın.
Mutlaka müzik olacak değil, sanatın her dalı güzel ama diğer beceriler biraz daha büyüdükçe ortaya çıkıyor. Müzik için ise daha erken yaşlarda biraz temelleri oluşturmak gerekiyor.
Korupark’ta açılan Kids studio bu anlamda çok güzel bir aktivite programı sunuyor. Programları 0-5 yaşa hitap ediyor; müzik temellerinin oluşumu için en önemli yaşlar. “Kindermusic” adını verdikleri müzik ve hareket programı ile çocuklara ritim duygusu kazanma, yaratıcılık,dans etme, kendi yaşıtlarıyla aynı ortamda bulunarak sosyalleşme,sesleri taklit etme, enstrümanlarla tanışma gibi olanaklar sağlayarak gelişimlerine katkıda bulunuyor.

-Bu alanda lisanslı uzman eğitmenler
-Her yaş sınıfına göre bölünmüş gruplar
-Yaşa göre seçilen programlar ve müzik türleri
-Ücretsiz deneme sınıfları

Bu maddeler Kids studio’yu öne çıkardı; ancak işletme sahibi ile görüştüğümde bizim yaş grubumuzun haftaiçi faaliyet gösterdiğini öğrendim. Ne yazık ki bizim mesai saatlerimiz içinde.

Bu dönem için kendi arkadaşlarımız arasında buna benzer bir aktivite planladık. Her hafta Eda’nın yaşıtı olan 4-5 arkadaş ile buluşup enstrüman çalmaya ve müzik dinlemeye karar verdik. Her seferinde farklı bir konseptimiz olacak. Aramızda bu konuda uzman biri yok ve amacımız sadece müzikle biraz olsun haşır neşir hale getirmek çocukları. Bakalım başarılı olabilecek miyiz..
pia pia piano :)


HB

2 yorum:

Deli Anne dedi ki...

Benim de idealim hatta iteklemem sözkonusu bu konuda çocukları:) Gerçek sanatçı gerçek insan olur bence çünkü. Dünyaya, insanlara, canlıya zarar vermez, bilakis güzelleştirir dünyayı. Dilerim Eda da, Selim de, tüm çocuklar da güzel insanlar olurlar en evvela.. (ama bizimki sinemacı olsun:))

SadeAnne dedi ki...

Amiiiin o kadar çok isterim ki! Umarım olur, biz de filmlerini izleriz keyifle ve de nasıl bir gururla tahmin edemiyorum..

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News