http-equiv='refresh'/>

20 Ekim 2015 Salı

El yıkama alışkanlığı

Herkes bana kızıyor, el yıkamayı abarttığım için. Ellerimin üstü yara oldu artık, haksız sayılmazlar belki. Sabahtan başlarsak; uyanınca, Aden’in altını aldıktan sonra, lensimi takarken, kahvaltıdan önce, gün içinde her lavaboya gidişimde, akşam eve girince, Aden’i emzirmeden önce, Eda’nın tuvaletini yaptırınca, Aden’in altını aldıktan sonra……liste böyle böyle doldurulabilir. Sabun kullanmadan yıka diyebilirsiniz ama benim psikolojik olarak içim rahat etmiyor o şekilde. Temizlenmemiş gibi geliyor. Örneğin yumurtaya dokunduysam o eller illa sabunlanacak.

Yazın Gündoğan’da kasaba gitmiştim. Etleri hazırladı, aynı ellerle poşetledi ve poşeti tuttuğu yer kanlı kanlı elime verdi paketi. Üstelik aynı adam para üstünü çevirdi. Düşünün o dokunduğumuz paralara kimler nasıl dokunuyor. O sebeple özellikle para konusunda fazla hassasım. Eda’nın elinde para gördüğümde hemen el yıkamaya koşuyoruz. Bayramlarda mendil içinde harçlık vermek ne güzel bir gelenekmiş. Şimdi çocukların eline sıkıştırıyorlar. Hatta Aden’in bile eline para verenler oldu. Minicik bebek ne anlayacaksa.

Fazla evhamlı olmak iyi değil biliyorum ama herkes asgari düzeyde hijyene dikkat etse o bile yeter. Bu video çocukların doğru bir el yıkama alışkanlığı kazanması için hazırlanmış ama benim izletmek istediğim çok sayıda yetişkin var çevremde :)


HB

1 yorum:

Unknown dedi ki...

El yıkama alışkanlığı bence de çok önemli. çocuklara bun aşılayabilmek için bizim de sık sık onlara örnek olmamız lazım. geçen hafta okulda yaptıkları el yıkama etkinliğinde herkese el yıkama karnesi dağıtmışlar. Buzdolabının üzerine astık önceki senelerde yaptığımız gibi. her el yıkamadan sonra oradaki bir kutucuğu boyadı Dafne. onu görünce Selen de aynı şeyi yapmaya başladı. aslında çocuklarımız pozitif yönelmeye çok açıklar. yeter ki onları motive edecek yollar bulalım :)

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News