http-equiv='refresh'/>

30 Eylül 2014 Salı

Hadi Benjamin Button Olalım

İnsan hayatının ileriki evrelerini gördükten sonra geriye dönme şansı olsa çok daha farklı yaşardı geçmişini.

Bilinçli bebek

Şimdi bebekliğime dönebilsem safi uyumak olurdu işim. Uykuya hasret kalacağımı bilirdim çünkü. Hem bebekken başka derdim mi var. Tek hedefim büyümek. Uyu-uyu büyü işte. Etrafta konuşulanları anladığım yok, öyle boş boş bakıyorum. İki oyuncak oynasam yoruluyorum zaten. Yemeğim yediriliyor, altım temizleniyor.
Hiç öyle zır zır ağlamazdım. Çok uslu bebek olurdum şimdiki aklım olsa, vallahi. Annemi hiç uyutmazmışım bebekken, geceleri hep sallatırmışım kendimi. Bu da bir keyif sonuçta ama annemi üzmemek için onu sadece gündüz istemekle yetinebilirmişim bak. Bilinçli ebeveynler kadar bilinçli bebekler de güzel olmaz mıydı.

Kaygısız çocuk

Gerçi çocukluk adı üstünde kaygısız geçen yıllar demek. Belki de bir tek hayatın zorluklarını görüp çocukluğuma dönmek istemezdim. Çünkü o an derdim tasam olmasa da bir gün nelerle uğraşacağımı bilerek yaşamak zorunda olurdum. Bizim çocukluğumuz çok farklı ve güzeldi. Okuldan eve geldiğimizde önlüğümüzü bile çıkarmadan sokakta oynamaya başlardık. Tüm gün bisiklet sürer, acıkınca komşu teyzelerin hazırladığı ekmeklerden yerdik. Para ile alakamız bile olmazdı. Bir tek dergi, kaset almak için paraya ihtiyacım olurdu o kadar. O zamanlar izin almak zorunda olduğumuz için mutsuzduk ama birilerinin karar vermesi ve senin sadece uygulaman bazen çok daha iyi. Ne kadar az sorumluluk o kadar rahat kafa. Tek derdimiz derslerdi. Ama bugünün çocuklarını görsek kesin halimize dua ederdik. Öğretmenlerimizin ellerini tekrar tekrar öper, kitaplarımızı yalar yutardık.

İş hayatı tokat gibi çarpmadan

Oku oku bitmedi be kardeşim, okuldaki kaçıncı yılım, bu üniversite ne zormuş. Bitsin artık şu öğrencilik!!!der miydik acaba o günlere dönsek. Şimdi o günlere dönsem sırf gezerdim. Ankara, gezilecek yerler bakımından İstanbul’un tırnağı bile olamaz ama yine de gece hayatı hiç fena değildi. Yaş olarak en müsait zamanlar. Şimdi zamanım bile olsa içimden gelmiyor gece bangır bangır müzik dinlemek.

Deneyim diyoruz buna ve ne yazık ki sadece geleceğimize uygulanabiliyor. Olsun o da bir şey. Sizin var mı hayatımın şu dönemine dönsem şunları yapardım dediğiniz şeyler?


HB

4 yorum:

sevgili günlük dedi ki...

En büyük pişmanlığım öğrencilik yıllarını tam bir inek olarak geçirmiş olmak. Şimdiki aklım olsa çantam sırtımda gezmedik yer bırakmazdım hatta bir süre yurtdışında yaşardım. Yıllarca ingilizce okuduk okuduk da ne oldu? En basit günlük konuşmalarda nutkum tutuluyor.

Adsız dedi ki...

gençken zaman ve enerji var ama para yok, orta yaşta para var, enerji hala var ama zaman yok, yaşlılıkta para ve zaman var ama bu sefer de enerji yok :) :) :)

Unknown dedi ki...

eskiye dönsem degistirmek isteyecegim bircok sey var benim de. ama belki de 10 yıl sonra bugunleri dusunerek keske sunu soyle yapsaydım diyecegiz. içinde buludugumuz anın tadını cıkarmak en guzeli o yuzden :)

SadeAnne dedi ki...

elif, aynen benim de pişmanlığımdır o.

dubleanne; evet bu bir gerçek :) ama benim şimdiden enerjim de yok. 1 gece dışarı çıksak bizden geçmiş artık diyorum :)

Burcu; kesinlikle öyle. hem zevkler değişiyor hem bakış açısı. keşkeler hep oluyor öyle olunca da.

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News