http-equiv='refresh'/>

25 Eylül 2014 Perşembe

Fotoğraflarla Hamilelik Günlüğü-1

Yeni bir seri başlattım, bazılarınızın sıkılıp belki de okumayacağı. Ama benim için eğlenceli olacak. Hamilelik sürecini hafta hafta fotoğraflamaktan bahsediyorum. Yabancı birkaç blogda benzerlerini gördüm. Dedim benim neyim eksik. Daha doğrusu çok eskiden görmüştüm de o zaman bir eksiğim vardı gerçekten. Artık buna hazırım. Gördüğüm sitelerde anne adayımız hep aynı elbiseyi kullanmış resimlerinde. Ben de böyle başladım ama sonra kıyafetleri değiştireyim ki mevsim de aşağı yukarı belli olsun.



10.hafta

Aslında bu ultrason görüntüsü 8.haftaya ait. Tatilde hamilelik şüphesi içindeydim ancak dönüşte doktora gideriz diye evde yaptığımız testle yetinmeye karar verdik. Sonra yine içimiz rahat etmedi ve Bodrum Acıbadem’den randevu aldık. Doktor niye bu kadar geç kaldığımızı sordu tabi hemen. Sonuçta, kan ve idrar tahlili için eve döner dönmez doktoruma gitmemi tembihledi. İlk ultrason görüntümüzde artık miniğimiz kese olmaktan çıkmıştı. Doktoruma 10.haftada gittim, testlerim yapıldı. Her şey yolunda gittiği için mutluyduk.



11.hafta

İlk hamileliğimdeki uykulu halim şimdi de benimleydi. Akşamları Eda uyur uyumaz yattığım oluyordu. Geceleri 2-3 kez lavaboya kalkmak zorunda olduğum için yine de uykumu alamamış durumda uyanıyordum. Bugün 13.hafta içindeyim hala yastık en iyi arkadaşım.



12.hafta

İkili tarama için doktora gittim. Bahadır Madrid’de ve Eda da daha durumu bilmediğinden yalnızdım kontroller sırasında. Bebeğin ense kalınlığı ölçüldü, parmakları sayıldı, çok şükür her şey normal. Testler için kan alındı. Doktor çıkışı aç karnımı doyurmak için doğru bir börekçiye attım kendimi. Yalnız gidişat iyi değil. Şimdiden 2 kiloya yakın almışım. İştahım çok açık. Tek problemim midede oluşan şişkinlik hissi ve bu çok rahatsız edici. Mide gerçekten şiş olduğundan olabilir mi acaba?

Haftaiçi beslenmeme daha çok dikkat edebiliyorum. Ofise ceviz, fındık, meyve gibi atıştırmalıklar götürüyorum. Su tüketimim de daha iyi. Haftasonları ipin ucu kaçıyor. Doktora gittiğimde bebek uyuyordu, çok açtım ve dolayısıyla hiç hareket etmeye niyeti yoktu. Haftaya karnım tok olarak tekrar gideceğim, bakalım içerde hareketli mi yoksa daha sakin mi.

HB



9 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben de yapmıştım :) :) sonra arka arkaya birleştirerek video yaptım müzikli. ama müzik için telif hakkı doğabilir diye facebook paylaşmama izin vermedi, ne ilginçtir :) oysa herkes bir sürü video vs paylaşıyor. güzel fikir kesinlikle. sonucu görünce iyi ki yapmışım diyeceksin, son fotoda bebek kucağında olarak :)
cinsiyetini merak etmiyor musun??? benim en çok merak ettiğim şeydi...

Unknown dedi ki...

Çok güzel olmuş bu seri. Kimse okumasa bile çok güzel bir anı olarak kalır. :)

SadeAnne dedi ki...

dubleanne; Aaaa youtube linki varsa versene bakayım. Ben o konuda başarısızım, Eda'nın doğumgününde öyle video yapayım dedim arkasına şarkı ekleyemedim. Youtube'un izin verdiği şarkılar çok sınırlıydı. Yine telif muhabbetinden.Cinsiyeti merak ediyorum ama kız olursa çok sevinirim, erkek olursa da ayrı bir sevinç. Dolayısıyla biri birinden fazla olmaz diye çok da öyle üstelemedim. Doktor yorum yapmazsa bir sonraki muayenede sorarım artık :)

Güven Turan; teşekkür ederim. Evet keşke ilkinde de yapsaydım diyorum. Blog mu biliyorduk, hamilelik günlüğü mü biliyorduk tabi o günlerde :)

Unknown dedi ki...

Bende de icimde kalan nedense ilk gebeligimde daha ozenli olmama ragmen resmim yok!:)simdi de habire kendimi cekiyorum hatta kendime orta halli bir fotoğraf makinasi bile aldim en sevdigim yanida tripotu hediyeydi yani kimseye yalvarmadan cekiliyorum:()
Izlemekyeyim sevgiler

Adsız dedi ki...

Ayyy harika olmuş, bayıldımm. Maşallah, nazar değmesin sana, ne kadar güzelsin. Bebişli fotoğrafı merakla bekliyor olacağım :)

SadeAnne dedi ki...

Sezo bigo; ilkinde benim de hiç doğru dürüst fotoğrafım yok :) şimdi acısını çıkartalım değil mi :)

SadeAnne dedi ki...

rüzgarlıgünlervegeceler; canım Görkem senin güzelliğin o. Çok ama çok öpüyorum.

Unknown dedi ki...

Blog dunyasına senin yazılarını okuyarak dönüş yapayım istedim :) seri haline getirmek çok güzel fikir. Üstelik sadece büyüyen karnının fotosunu koymak yerine her haftaya uygun bir tema oluşturman da çok keyifli. Takibe devam edeceğim merakla. Ben iki hamileliğimde de yeterince foto çektirememiştim. Hep cocukların resmi var, ben çektiğim için. Evde foto çekmekten zevk alan bir baba olması şart bence :))
Bu arada sen gercekten hamile olduguna emin misin?:) çok çok güzel görünüyorsun maşallah sana :*

SadeAnne dedi ki...

Hoşgeldin canım ve bir daha da gitme lütfen. Eksikliğin hissediliyor ;) Bizim evde de yok o babadan, tepesindeyim sürekli hadi çek hadi çek diye. Ona kalsa tek bir fotoğrafım olmaz.
Yorumun için ayrıca teşekkürler canım, o senin güzel bakan gözlerinden. Yoksa 2 kilo aldım, tombişlik yolunda hızla ilerliyorum.

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News