http-equiv='refresh'/>

30 Nisan 2014 Çarşamba

Rahat anneler rutin sevmez mi?

Bazen kızıyorlar bana, çocuk bu robot değil ki. Hep aynı saatte uyusun, hep yemek saatlerine uysun diye zorlama bu kadar eleştirileriyle karşılaşıyorum. Hatta bazen ben de kendime kızıyorum, neden kasmışım ki bu kadar uyusun da uyusun diye. Canı ne zaman uyumak isterse o zaman uyusun bırak stres yapma hiç diye kendime çok söyledim.
Eskiye göre rahatım da ama haftaiçi biraz daha hassasım. Çünkü sabahları zaten o kadar zor uyanıyor ki bir de geç yatarsa iyice uykusunu almadan okula gidiyor. Haftaiçi hiçbir yere gidemiyoruz sırf bu yüzden. 1 saat geç uyusun ne olacak diyenlere de cevabım var. Ufak bir formülle 1 saatin aslında çok saat olduğunu gösterebilirim.

1 saatlik kayma + bunun getirdiği uyku sapıtması < 2 saatlik kayma

Dün gece yaşadık. Annem yemeğe çağırmıştı. Bahadır Celal ile Ceren diye bir filme takılmış, Eda’nın da ilgisini çekmiş. Baktım baba kız göz kırpmadan film seyrediyorlar. Film de Şahan’ın! Neyse uyku saati gelince kalkalım dedim tabi istemedi. Birkaç kez söylememe rağmen ancak film bitince kaldırabildim. Yani saat 9:45’te! Eve git, giyin, yat derken saat 10’u geçti tabi. Yatakta da dön dön, uyuyamıyorum anne, uykum yok anne derken derken 11’den sonra anca uyudu. Yani 2 saatten fazla uykusuz kalmış oldu. Ve ben de artık rahatım, ikinci çocuk olursa uykuyu yemeği hiç de takmam artık kafama derken boş konuştuğumu anlamış oldum. Hala rahat anne olamamışım :(





Bu arada Lucello’da yeni ürünümüz anneleri ilgilendiriyor. Göz atın, pek sevimli bir yedek kıyafet torbası hazırladık.


HB

5 yorum:

Unknown dedi ki...

valla canım bence rahatlık insanın yapısıyla alakalı ve değilsen değilsindir :) zamanla geçtiğini düşünmüyorum ben. mesela ben de kendime çok söylenirdim ve ikinci çocukta böyle yapmayacagım derdim bir çok konuda, ama görüyorum ki titizlendiğim seyler hala aynı.
uyku konusu gercekten cok onemli cocukların saglıklı buyumeleri icin ve benim de en zorlandıgım sey. hele Dafne Selenin varlıgı yuzunden iyice gerilim yaratır oldu gec saatlerde. ama bizde rutine donen sey şu ki, saat 10:30-11den once uyumuyorlar :( ve ben öne cekmeyi de beceremiyorum

SadeAnne dedi ki...

Kardeş olunca huylar tamamen değişiyordur, tahmin ediyorum. Biraz büyüdüklerinde düzene oturacaktır canım. Evet sanırım kişilikle alakalı çünkü görüyorum bazı anneler ilk çocukta da çok rahat olabiliyorlar. Sen ben hiçbir zaman öyle olamayacağız galiba. Sağlık olsun.. :)

Unknown dedi ki...

bende çok takıntılıydım ama uyamadığğım zamnlar da çok oldu(gerkçeler farklı olarak)neyse okulla birlikte kendi düzenini kendi kurdu hata bazen şaşırıyorum ben niye bu kadar kasmışım diye.Şimdi ikincisi olduğu takdirde işişmin kolay olacağını düşünüyorum çünkü ön teker nereye giderse arka teker de onu izleyecek yani umarım öyle olur:)
Bir de insanoğlu değişmiyor değişemiyor hatta deişeyim derken daha da stres oluyor bence:)
sevgiler

AdanınAnnesi dedi ki...

bende çok takıntılıyım bazı konularda (uyku-yemek)
ve karışanlara, laf söyleyenlere de çok kızıyorum!!
kışın hemen hemen hiç öğle uykusu uyutmadım. Çünkü akşam erken uyuyp güzel bir uyku uyuyordu.
ama yaz ve uzuuuun günler daha zor oluyor.
Bence sen bildiğinden şaşma!

SadeAnne dedi ki...

@Sezobigo; evet ve de annenin yaşadığı stres çocuğu da olumsuz etkiliyor. Akışına bırakmak lazım.

@AdanınAnnesi; bence de. Yorumları biraz kulak arkası yapmak lazım. Her yorum değer taşımıyor, anne olduktan sonra anlıyor insan bunu.

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News