http-equiv='refresh'/>

11 Şubat 2014 Salı

Bulgurun En Güzel Halleri

Ben hariç ailedeki herkes farklı tatlara kapalı insanlar. Mesela Bahadır yıllardır kerevizi zeytinyağlı yemiş, ona yaptığım sarımsaklı yoğurtlu kereviz salatasını bir türlü benimsemiyor. Alışkın olduğu tatların dışına çıkmayı pek sevmiyor. Annem de farklı değil. Refika’nın Mutfağında Pişen Kitaplar serisinden çıkan Nursen Doğan’ın kitabını almıştım. Bulgurcu teyze olarak da ün yapmış Nursen Hanımın tariflerinin tamamı bulgur içerikli. Çorbadan mezeye, salatadan tatlıya kadar her türlü yemeğin içinde yer bulabiliyormuş meğer bulgur. Meze aşığı biri olarak ilk önce mezeler bölümünden başladım tarifleri uygulamaya. Patlıcanlı tahinli babagannuş, annemin tepkisi; tahin ve patlıcan mı! Patlıcan ve meze deyince akla sadece sarımsaklı yoğurtlu közlenmiş patlıcan ile patlıcan herse geliyor. Ama yapınca da tadını sevdi hanfendi. Biraz yeniliklere açık olalım ama değil mi…







 Denemelere ilk önce içli köfteden başladım, o da pek hoş oldu. Sadece hamurunu biraz daha ince tutmam gerekiyormuş. Yine de ilk deneme için fena değildi. Nursen Doğan’ın bulgurlu tariflerinin devamı için kitabı mutlaka edinmelisiniz. Hem sağlıklı tarifler, hem çok lezzetli. Ölçüleri de, iki denemeden sonra emin oldum ki gayet yerinde. Malzeme olarak da çok kolay ulaşabileceğimiz, genelde mutfağımızda bulundurduğumuz malzemeler kullanılmış.





Bulgurun hayatımızdaki yerini arttırmalıyız diyerek aldığım “Bulgurun Halleri”ni çok başarılı buldum. Bu arada kitap görsel olarak da çok iç açıcı, hem yemek fotoğrafları hem de Refika ve Nursen hanımın fotoğrafları birbirinden güzel. Nursen Doğan tariflerinin yanında anılarını da paylaşmış bolca. Hatta bazı sayfalarda tarifleri anısıyla birlikte okuyabiliyorsunuz. 



HB


6 yorum:

Burcu Odacı dedi ki...

Bulgurun pilav olmaktan başka marifetleri de varmış demek...Yaptıklarınız da çok lezzetli görünüyorlar....Ben de yeni şeyleri denemeyi çok severim, en iyisi kitabı edinmek :)
Paylaşım için teşekkürler..

Unknown dedi ki...

ellerine saglık canım. yeni seyler denemenin keyfi de ayrı degil mi:)
ben de bulguru cok severim, ozellikle bu donemde sut yapsın diye yrmem lazım ama bizim beyaz pilav tutkunu baba-kızı ikna edemiyorum :)

AdanınAnnesi dedi ki...

afiyet olsun...fotoğraflar yutkunmama sebep oldu bu saatte :)
bende bulguru çok severim ama tahinle düşünemiyorum şuan...
Buarada Nursen Hanım Elif Doğan'ın kayınvalidesimiydi?

SadeAnne dedi ki...

@Burcunun Dünyası; ben teşekkür ederim asıl. Bence de alıp deneyin, neler yapılıyormuş meğer bulgurla. Tatlılar bile var öyle söyliyeyim.
@Burcu Bilir; aslında ben de pirinç düşkünüyüm ama en azından mesela dolmaya karışık koymaya başladım. Böyle böyle pirinci epeyce yemeklerden çıkarmak lazım.
@AdanınAnnesi;teşekkür ederim :) evet ta kendisi :))

nursen dogan dedi ki...

Ellerine sağlık SadeAnne. Çok güzel yapmışsın. yemeklerimi denedikçe fotoğraflarını paylaş benimle lütfen! Yeniliklere açık olmak lazım. Bizden çok önceleri bildiğimiz yemekleri yaratanlar da yenilik yapmıştı değilmi'?..Torunlarıma söylediğim gibi..''try this maybe like it!'' deneyin belki seversiniz. sevgiler . Nursen Doğan

SadeAnne dedi ki...

Ne şekersiniz. Torunlarınız çok şanslı sizin gibi bir büyükanneye sahip oldukları için. Tariflerinizi sırayla denemek için sabırsızlanıyorum, mutlaka paylaşırım. Çok sağolun. Sevgiler...

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News