http-equiv='refresh'/>

17 Temmuz 2013 Çarşamba

Tablet bilgisayarda çocuklar için yüklenebilecek uygulamalar

Çocuklar için dediğim 2-3 yaş çocukları için aslında. Bir de bizimkinden dolayı genelde kızların sevebileceği tarz uygulamalar yüklüyorum. Bu uygulamaları bulurken biraz zorlandım ve o yüzden de belki işe yarar düşüncesiyle şimdiye kadar bizim hoşumuza gidenleri yazayım istedim.

Best Kids Songs
Bu uygulamayı açtığınızda ücretsiz birkaç şarkı geliyor karşınıza. Twinkle twinkle little star, old macdonald gibi. Şarkılar video klipli ve genelde dans eden bir kız veya hayvanlar oluyor. Eda dans eden kızın hareketlerini yaparak şarkıyı söylemeye çalışıyor. O yüzden en çok vakit geçirdiği uygulama bu diyebilirim. Tüm şarkılar ingilizce ve sözleri de altyazı olarak geliyor. Ücretli şarkılar da 6 TL civarında oluyor. “Today’s free gift” adı altında günlük ücretsiz şarkılar da geliyor zaman zaman.



Best Kids Stories
Aynı uygulamanın masal versiyonu. Ücretsiz yüklediğimiz masallar içinde “Hansel&Gratel” gibi cadılı hikayeler olmakla birlikte izlenebilecek güzel masallar var. Üstelik yine İngilizce olduğu için çocuk sadece çıkan görüntüleri izlemiş oluyor, bir yandan da İngilizceye karşı kulak dolgunluğu oluyor aslında.



Awesome Eats
Domates, brokoli, havuç gibi sebzeler yukarıdan düştükçe 3 bölme halindeki ekranda, sebzeleri aşağı inene kadar kendi bölmelerine yerleştirmeye çalışıyorsun. Gayet eğlenceli.



Pics Art for Kids
Çocukların hem çizim yapabileceği hem de  içinde bulunan çok sayıda resmi renklendirebileceği bir uygulama.



Kids Slide Puzzle
İsminden de anlaşıldığı gibi bu uygulamada yapboz işiyle uğraşılıyor. 8-9 parçadan oluşan puzzle yapımı kolay olsa da bu yaştaki minikler için başarma hissi veriyor. Böyle böyle 2000 parça puzzlelara geçecekler, öyle bir anda olmuyor.



Puzzingo
Bu da diğer puzzle uygulaması. Yalnız bir öncekinde parçaları sürükleyerek resmi oluşturan bir bütün yaratmaya çalışırken bu uygulamada parçaları doğru yerlerine yerleştirmeye çalışıyorsunuz. Çocuklar için oyuncakçılarda satılan ahşap yapbozlar gibi aynı.



Fruit for Kids
Ekranda resimleri gözüken çeşitli meyvelerin üzerine tıkladığında ingilizce adlarını söylüyor bu uygulama. Yalnız seslendirmeyi yapan abla baya aksanlı. Hiç ingilizce bilmeyen annemle, yolculuk esnasında Eda’ya açınca annem de Eda’ya eşlik edince komik anlar yaşandı. Özellikle watermelon’da :)



Princess Coloring
Aslında “coloring” diye arama yapınca peri boyamadan hayvan boyamaya türlü boyama uygulaması geliyor. Eda da bu tür şeyleri seviyor diye prenses olanından başladım yüklemeye.



Fun for toddlers
Bu da puzzingo benzeri fakat konular farklı tabi. Bunların tümü ücretsiz uygulamalar olduğu için seçenekleri arttırmak isterseniz kilitli olanları yine para ödeyerek açtırabiliyorsunuz. Dolayısıyla birkaç uygulama yükleyip seçenekleri arttırmak da mantıklı.



Şimdilik bunlarla haşır neşiriz. Aslında hepsini de baştan sona incelemişliğimiz yok ama vakit geçirmek hem de bir şeyler öğrenmek adına güzeller. Sizin de önereceğiz uygulama isimleri var mı?

Not: Bu aplikasyonların hem tablet hem de telefon (iphone/android) uygulamaları var sanırım. Telefonumda da yüklü bir çoğu oradan biliyorum.

HB

4 yorum:

Unknown dedi ki...

ayy ben sana hala listemizi gonderemedim :(

SadeAnne dedi ki...

Olsun şekerim, acelesi yok. Şimdilik bunlarla idare ediyoruz :)

Hüma Kuşu dedi ki...

kids song machine ve talking ginger Hüma'nın en sevdiği oyunlar...

http://mineoskay.blogspot.com/2013/02/televizyon.html

SadeAnne dedi ki...

Hemen inceliyorum..

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News