http-equiv='refresh'/>

24 Nisan 2013 Çarşamba

Efes ile başlayan tatil

Kapadokya diye bana işten izin aldıran kurnaz kocam beni kaldırarak memleketine götürdü. İyi de oldu aslında. Ne zamandır görmeyi istediğim Efes’e uğradık giderken. Muhteşemdi, yemyeşil her yer ve çok güzel bir atmosferi var. Özellikle antik tiyatroda otur,saatlerce vakit geçir. Ama Eda ile öyle bir şansımız yoktu tabi, hızlıca fotoğraf çekip, çabuk çabuk gezdik. Efes’in tarihinden bahsetmeyeceğim burada, internette bol bol bilgi var. Sadece, günümüze kalan yapılardan Efeslilerin sütunları çok sevdiğini tahmin ettim ve gerçekten de çok güzel bir kentte yaşadıklarını... Eda taşları evdeki koltuklarla bir tutup üstlerine çıktı sürekli. Boyunun yettiklerine...
Fotoğraflarımızın bir kısmını facebooka yükledim.
Çok güzel, gezilmeli, görülmeli. Fakaaat o giriş ücreti nedir öyle! Hiç değilse yerli turist bu kadar kazıklanmamalı.



Efes gezisinin ardından Gündoğan’a geçtik. Bir rüzgar, bir poyraz, evden çıkarmadı resmen bizi. Bodrum merkez nispeten daha az rüzgar aldığından sadece oraya gidip gezebildik. Sahilde vakit geçirmeyi, bahçede toprakla oynamayı ve yemeklerimizi balkonda yemeyi planlarken içeriden dışarı pek fazla adım atamadık. Eda’ya artık laf anlatamadığımız zamanlarda serin ve rüzgarlı demeden çıktık tabi mecburen. Biz böyle serin diye hırkalı, yelekli çıkarken yabancı turistlerin mayo ile sahilde güneşlendiğini, çocuklarının da yazlık kıyafetlerle olduğunu söylemem gerek yok herhalde.



Gece üzerini asla örtmeyen Eda hanım sıcaklığın yaklaşık 17 derece olduğu odada yorganla örtünmesi, hatta gece üzeri açılınca “üzerimi örttt!” diye uyanması da tatile damgasını vurdu. 21 derece bana soğuk gelirken dün eve dönüp odayı 20 derecede bulunca sıcacık bir yere gelmiş gibi oldum. Bodrum’a doğalgaz istiyoruzz!!

Eda’nın nazı yine üzerindeydi her zamanki gibi. Bakınız örnekler:
-Gece, en iyi ihtimalle sabah süt isteyeceğini bildiğim için ufak süt ile biberonu odamıza alıp hazırlığımı yapmıştım. Aşağı kata inip süt aramakla uğraşmayıp hemen verecektim. Yaptım da..Kontes sütü ağzına alır almaz;
“Bu süt ağzımı üşütüyooo” diye ağlamaya başladı. Oda sıcaklığında!! Günlük sütleri ısıtarak verdiğim için alışmış ılık olmasına, huysuz!

-Dönüş yolunda uyku saati gelince Eda dayanamadı ve gözleri yumdu. Biraz zaman geçtikten sonra yataktaki gibi dönmeye ve kıpraşmaya çalıştı,yapamayınca da; “rahat edemiyoruuum” diye mızıldanmaya başladı.

Aa bu arada Eda dönüşte 4 günün sonunda ilk kez gündüz uykusu uyudu. Diğer günler uyumak istemedi, ben de hiç zorlamadım. Bundan sonra haftasonları da böyle davranmayı planlıyorum. Uyumayınca 9 gibi uykusu geliyor. Benim için hava hoş, kendisi dayanabiliyorsa ne ala.

Bir tatil daha böyle geçti işte. 1 mayısı bekliyoruz şimdi :)

HB

6 yorum:

Unknown dedi ki...

fotoğraflarınızdan tatilin çok güzel geçtigi anlaşılıyor canım, yarasın :) arada böyle fırsatlar da olmasa insan sadece agustos icin calısıyormus gibi kapana kısılıyor. 1 mayısta rota nereye? :)
Eda da tatili anne-babaya ekstra egzersiz olarak gecirten cocuklardan sanırım. ama iyi ki de varlar :)
optm

Unknown dedi ki...

Ne güzel gezmişsiniz, ben de Efes'e iki kere gittim ama giriş ücretinin bu kadar yüksek olduğunu hatırlamıyorum. Fotoğraflar da süper!! "Ağzımı üşütüyo" kısmı da süpermiş. Ben sabırlı olamazdım sizin gibi. :D

SadeAnne dedi ki...

Burcu; biz bu yaz haftasonları Bursada pek durmamayı planlıyoruz, kısmet. Eda ile yolculuk çok zor olmasına rağmen kaçmak iyi geliyor. 1 mayıs tek gün olduğu için artık oturup dinlenelim dedik, burdayız :)

SadeAnne dedi ki...

Güven Turan; çok teşekkürler. Gezi veya aile ile gittiyseniz giriş ücretiyle çok ilgilenmemişsinizdir :)
Ben de çok sabırsızım ama insan zamanla öğreniyor mecburen sabretmeyi."Annelik sabır sanatı" diyorum ama babalar da nasibini alıyor :)

ayak izleri-sevgi dedi ki...

arada bir hava değişikliği nasıl iyi geliyor değil mi? resimlerden çok eğlendiğiniz belli oluyor.

SadeAnne dedi ki...

Çok iyi geliyor hem de. Çocukla zor olmasına rağmen..

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News