Cumartesi günü
misafirim vardı. Biraz takıntılıyım. Evime gelen misafire pastaneden çıkmış
ikramlar sunmayı sevmem. Çatkapı gelmiyorsa kendim hazırlık yapmayı tercih
ederim yani. Ve yine huyumdur her seferinde yeni tarifler denemeyi severim. Öyle
olunca da hiçbir tarifi ezberleyemem. Annem mesela kek dendiğinde tarifi
hazırdır ezbere sayar. Bana kek yapalım dense nutellalı mı cevizli mi tahinli
mi önce seçmeye çalışırım ve tabi hemen tarif defterime koşarım. Farklı tatları
seviyorum.
Cumartesi dubleanne Gülin ailesiyle birlikte misafirimdi. Onlar için
hazırladığım tariflerden kurabiye ve peynirli-otlu kiş tarifini paylaşacağım. Hem
sağlıklı, hem pratik, hem de lezzetli oldukları için blog okuyucuları da
yararlansın istedim.
Reçel Dolgulu
Kurabiye
-125 gr tereyağ
-1 çay bardağı
pudra şekeri
-1 yumurta
-2 bardak un
-1 çay kaşığı
kabartma tozu
-1 paket
vanilya
-1 su bardağı
dövülmüş fındık
-Reçel
Oda
sıcaklığında bulunan tereyağı ile şekeri karıştırdım (mikser veya çırpıcı ile)
Yumurta sarısını ilave edip çırpmaya devam ettim. Vanilya, un ve kabartma
tozunu ilave ettim. Bu noktadan sonra çırpıcıyı bırakıp elde yoğurmaya geçtim. Bu
malzemelerle yumuşak kıvamda bir hamur elde ediliyor. Kısa bir süre
buzdolabında dinlendirdim. Ardından hamuru kurabiyeye dönüştürme sırası geldi. Ceviz
büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarladım ve ortasında boşluk oluşması için
parmağımla bastırdım. Sonra üst kısmını yumurta akına ve fındık içine batırdım.
Bu şekilde 17 tane kurabiye çıktı. Önceden ısıtılmış 150-160 derece fırında
pişirdim. Yalnız fırında pişerken arada bir kontrol gerekiyor. Ortalarındaki
boşluk kabarıp kapanacak gibi olduğunda küçük bir müdahale ile tekrar
ortalarını çukurlaştırdım. Altları kızarıp fırından çıktıklarında soğumaya
bıraktım. Soğuduğunda kendi yaptığım çilek reçeliyle ortalarını doldurdum.
Bu tarifi
bulduğum site: http://www.pelinchef.com/
Harika tariflerin devamı için ziyaret etmelisiniz.
3 yorum:
çok güzel görünüyor ellerine saglık. keske herkes senin kadar dusunceli olsa misafir agırlama konusunda. benim iki cocukla gittigim pek cok yerde pastane urunleriyle ya da bildigin paketli market urunleriyle karsılastıgım oluyor. elim titriyerek yediriyorum oyle anlarda.
bugun ben de zencefilli kurabiye tarifi paylasacaktım. o zaman dunya kurabiye gunu olsun :)
Hemen denenecek...Eline sağlık canım kokusu burnuma geldi,dersim bitti birazdan eve dönücem bakalim seninkiler gibi tutturabilcek miyim.
Burcu; dünya kurabiye günümüz kutlu olsun :) senin de ellerine sağlık. atıştırmalık seviyorum ben kurabiye yapmayı. tabi yemeyi de :)
Özlem; sonucu mutlaka paylaş :) şimdiden afiyet olsun.
Yorum Gönder