Kendi yemeklerini
öven biri değilim ben aslında ama bu tarifimi gerçekten çok sevdim. Sırf hamur olmayışını
sevdim bir kere. Üstelik peynir yoğun tarifler her zaman favorimdir. Hamur yoğurmak
da gözünüzde büyümesin. Çok kolay ve hızlı şekle giren bir hamuru var. Basitliğine
rağmen bu kadar lezzetli olmasına şaşırdım.
Misafirlerim ne
yazık ki soğuk yediler. Bense tüm gün mutfakta uğraşırken yemek yemeyi unuttuğum
için pişer pişmez bir parça kestim kendime ve sıcacıkken tadına bakma fırsatı
buldum. Mutlaka evinizde denemelisiniz.
Hamur malzemeleri:
1 yumurta sarısı
2 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı tereyağ
Bir tutam tuz
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
5 kahve fincanı un
Iç malzemeleri:
Beyaz peynir ve kaşar peyniri rendesi (hamurun içini dolduracak kadar)
Yarım bardak dereotu
Yarım bardak
kadar maydanoz
Taze biberiye
100 gram krema
1 yumurta
Taze biberiye
100 gram krema
1 yumurta
Hamur malzemelerinin
tamamını karıştırıp yağlanmış tepsiye kenarlarını yükselterek yaydım. Beyaz peynir
rendesi, kaşar rendesi ile maydanoz ve dereotunu karıştırdım. Ayrıca çırptığım
yumurta ve kremayı peynir karışımına ilave ettim. Hamurun içine bu karışımı
döktüm. Üzerini birkaç dal biberiye ile süsledim. Misafirlerin sevmeme
ihtimaline karşı biberiyeyi az tuttum.
180 derece
fırında yarım saat pişirdim. Nefis.
Tarifi bulduğum site: http://inspirationsathome.blogspot.com.tr/
3 yorum:
yemek tarifleri defterimde yerii aldı bu tarif :) eline saglik :)
Mutlaka denemelisin. Hem bol peynirli olduğundan Dafne için de besleyici.
En son doktor bana, yediginiz peynir bile yagli olmamali dediginde birgün evvel yedigim kocaman özel bir peynir geldi aklima güldüm! Ama yapamiyorum ben bir peynir manyagiyim cünkü:)) Tarif hosuma gitti,biberiye gercekten fazla olunca hos olmuyor,ama süper bir tadi olduguna eminim,elinize saglik,iyi bayramlar simdiden!
Yorum Gönder