Bu tarifi
görünce hemen haftasonu gelsin istedim denemek için. Tahinli tarifleri çok
seviyorum, hamur zaten olmazsa olmazım. İnsan sevdiği yemekleri güzel yapıyor,
inanıyorum buna. Ölçüler çok yerinde, sevgiyle yaptığınızda harika olacağının
garantisini veriyorum. En güzel pastanelerde yediğim çöreklerden daha
lezzetliydi. Sıcacıkken yerseniz hele daha da mis.
Tarif daha
detaylı ve daha bol fotoğraflı olarak burada
var. Benim aklıma fotoğraflamak gelmemiş. Çok iddialı değildim başlarken ama
tadıyla karşılaşınca bloga da eklemek istedim.
6 adet çıkacak
şekilde bu ölçüleri kullandım ben de. Eğer kalabalık bir gruba yapacaksanız
yumurta yine 1 tane kalacak şekilde diğer malzemelerin iki katını
kullanabilirsiniz.
Malzemeleri:
½ bardak ılık
süt
¼ bardak
zeytinyağı
1,5 yemek
kaşığı toz şeker (tepeleme olmalı)
½ çay kaşığı
tuz
½ paket kuru
maya
1 yumurta
2-3 bardak un
(göz kararı koyduğum için emin değilim ama 3 bardak kullanmış olmalıyım)
1 yumurta
sarısı (üzerine sürülecek)
Susam
İç harcına:
1 bardak tahin
4 kaşık toz
şeker
İri dövülmüş ceviz
1,5 bardak un,
şeker, tuz ve mayayı karıştırdım. Süt, yağ ve yumurtayı ekleyip yoğurmaya
başladım. Yavaş yavaş kalan unu ekledim. Elime yapışmayacak kıvama gelene kadar
un ilave ettim. Orijinal tarifte bu hamuru 15 dk dinlendirip şekil vermeye
geçiliyor ve sonra tekrar mayalanması için bırakılıyor. Ancak ben Eda’yı baleye
götürmek zorundaydım. O nedenle 1,5 saat kadar dinlendi ve mayalandı.
Geldiğimde önce iç harcını hazırladım. Tahin ve şekeri karıştırdım. Diğer yanda
cevizi çok ufalanmayacak kadar blenderdan geçirdim.
Hamuru 6 eşit
parçaya bölüp hepsini sırayla unladığım tezgahta incelecek kadar dikdörtgen
şeklinde açtım. Elinizin yatkın olmasına gerek yok, çok kolay açılan bir hamur.
Açtığım
hamurların içine 2 kaşık kadar tahinli karışımdan sürdüm. Çok kenarlara
getirmemeye çalıştım ki kenarlardan sızmasın. Tahinin üzerine ceviz serptim,
biraz bolca tuttum cevizi, daha güzel oldu. Dikdörtgen hamuru rulo şeklinde
sarıp iki ucunu tahinin akmaması için büzdüm. Tüm hamurları bu hale getirdikten
sonra sonraki aşamaya geçtim. Hamurları iki ucundan çekerek biraz uzattıktan
sonra gül böreği gibi doladım. Biraz gevşek yapmakta fayda var.
0 yorum:
Yorum Gönder